Ny leverandør?

Overvejer du at blive registreret som leverandør hos Branchekataloget, få vvsnumre, og blive vist hos landets grossister?

Så har vi her samlet en række svar, der forhåbentligt skulle besvare alle dine spørgsmål til, hvad det indebærer.

  • Til en start skal du bare trykke på nedenstående link og udfylde formularen. Herefter vil vi straks få oprettet din virksomhed, hvorefter vi tager kontakt til dig og aftaler det videre forløb.

    Bliv leverandør i Branchekataloget

  • Vvsnummeret er et 9-cifret identifikationsnummer, der tildeles og ejes af Rørforeningen (og administreres af Branchekataloget). En leverandør køber sig brugsretten til det bestemte nummer.

    Det er Branchekataloget, der bestemmer hvilket vvsnummer et bestemt produkt kan tildeles. Det er ligeledes i Branchekatalogets database (PIM) alle aktive og udgåede vvsnumre administreres. Ved at vvsnummeret er styret fra et centralt sted (Branchekataloget/databasen), er Branchekataloget garant for oprigtigheden og eksistensen for vvsnummeret, hvilket gør vvsnummeret til et mere sikkert produktidentifikationsnummer end eksempelvis EAN/GTIN-numre eller måske endda leverandørens eget varenummer.

    I vvsnummeret er der en iboende logik (nummeret er betydningsbærende), hvor man ud fra nummersammensætningen ofte kan fortælle hvilket produkt nummeret repræsenterer.

    Vvsnummeret er også i mange tilfælde leverandørens adgangsbillet til at få et givent produkt i handlen hos grossisterne.

    Du kan læse mere om vvsnummeret under Om vvsnummeret.

  • - For at komme i handlen hos vvsgrossisterne.

    - For at blive repræsenteret i Branchekatalogets onlinekatalog (neutral og offentlig tilgængelig markedsføringsplatform/opslagsværk)

    - For at opnå automatiseret, sikker og effektiv dataoverførsel til grossistsystemer, 3. parts software, forsyningsselskaber mm.(Branchekatalogets dataabonnenter)

    Vvsnumre ansøges vha. vores oprettelsesark, som du finder i "Leverandørportalen". Dette udfyldes og indsendes, hvorefter Branchekataloget tildeler det/de passende vvsnumre.

    Når vvsnumre er oprettet, vil disse ligge klar i Branchekatalogets Leverandør-PIM, hvorefter du skal berige med supplerende data, så disse kan anvendes af Branchekatalogets dataabonnenter (dine eksisterende kunder, samt potentielle nye kunder).

  • Nej. Da vvsnummersystemet er ejet af os, kan vvsnumre kun tildeles af Branchekataloget, efter Branchekatalogets metodik, der er udarbejdet gennem flere årtier – som hele branchen har tilegnet sig. Du må derfor ikke lave dit eget vvsnummer eller noget, der kan forveksles med et vvsnummer.

    Ved oprettelse af nye vvsnumre hos os, må du dog gerne komme med ønsker til bestemte vvsnumre – så ser vi om disse ønsker er i tråd med vores metodik, og om numrene er ledige.

  • Gældende priser finder du på siden Services & priser.

  • Det er ikke gratis at drive og udvikle Branchekataloget og vvsnummersystematikken. Eksempelvis er vvsnummeret ikke "bare" et nummer du betaler for, men:

    1. Retten til at sælge og markedsføre dit produkt på et særligt identifikationsnummer, med iboende logik som branchens aktører, grossister, installatører og rådgivere kan anvende i deres dagligdag. Ydermere er vvsnummeret et centralt styret fænomen (af Branchekataloget), der højner sikkerheden for korrekt produktidentifikation for hele branchen.

    2. Retten til at tilknytte dine produktdata til vvsnumret (der fungerer som identifikations-nøgle i vores database) = Dine produkter udstilles i Branchekatalogets offentlige onlinekatalog. Branchekatalogets onlinekatalog fungerer som en neutral markedsføringsplatform hvor dine produkter kan fremsøges på lige fod med produkter fra branchens øvrige leverandører. Samtidig distribueres dine produktdata automatisk til dine kunder, som er Branchekatalogets dataabonnenter (grossister, 3. partssystemer, forsyningsselskaber mm).

  • Ved at have vvsnumre i Branchekataloget kan dine produktdata leveres ensrettet til grossister og andre databrugere, og du gør det nemmere for alle branchens aktører (installatørerne, arkitekterne, ingeniørerne etc.) at tilgå dine produkter, så de altid har den korrekte information.

    Du kan læse mere om vvsnummeret og mere om hvem vi er.

    Vi holder øje med branchens udvikling, og vi fornyer og forbedrer konstant vores system og forretning til at imødekomme branchens krav samt gældende og kommende lovning (inkluderet oplysning af bæredygtighedsdata) – alt sammen så vi kan levere den bedste service til vores kunder.

    Vores Leverandørportal (PIM) er tilgængelig for alle Branchekatalogets leverandører, hvor du i real tid kan tilføje og berige din produktdata. Systemet udvikles hele tiden til at imødekomme og omfavne branchens krav og standarder.

    Du kan endda benytte vores PIM-system som dit eget! Læs mere om det nedenfor.

  • 1. Dine aktive vvsnumre (produkter) udstilles i Branchekatalogets offentlige onlinekatalog. Onlinekataloget kan anvendes af alle, hvor brugere kan lave produktopslag. Det kræver ikke login for at anvende onlinekataloget. (Dog er enkelte informationer: pris og ordreoplysninger forbeholdt Rørforeningens medlemsgrossister).


    2.
    De danske vvsgrossister: AO (+ Billig Vvs), BD, DJ Supply, GKM, Brdr. Kier, Lemvigh-Müller, P. Hatten, Sanistål og SOLAR har adgang til produktdata fra Branchekataloget – både manuelt og mulighed for live integration til databasen via API (Dataabonnenter).


    3.
    Flere danske forsyningsselskaber har dataadgang via API (Dataabonnenter).


    Alle, der ønsker systematisk at anvende data, har mulighed for at blive dataabonnent (opkobling via API). Her tilbydes forskellige datapakker. Dataabonnenter kan eksempelvis være: - Gossistvirksomheder - Installatørvirksomheder - Boligselskaber - Forsyningsselskaber - Rådgivningsvirksomheder (inden for byggeriet) - Arkitekter/ingenører - 3. parts IT/APP-services til byggebranchen (eksempel ordrestyring, produkt/materialestyring/indkøb mm.).

  • Dine produktdata skal bestå af alle de informationer, som er relevante for dine kunder og dine kunders kunder. Branchekataloget sikrer at du kan indsende alle relevante produktdata, ved at vi løbende ajourfører vores datamodel, så den matcher krav fra alle branchens aktører.

    Du kan læse meget mere om hvilke typer data du skal ajourføre i Branchekataloget:


    Generelle data

    De informationer som er relevante for alle produkter, samt grundlaget for tildeling af Vvsnumre

    Tekniske data

    Produktspecifikationer: Klassificering og tekniske attributter i henhold til ETIM-standarden

    Betingede data

    Særlig produktdokumentation vedr. certificeringer, godkendelser, miljø og bæredygtighed m.v.

    MIME / filer

    Produktbilleder, målskitser, dataark, vejledninger, 3D/BIM-objekter, bæredygtighedsdokumentation mm.

  • Når du er oprettet som leverandør hos Branchekataloget, kan du få adgang til vores Leverandørportal: Et PIM-system hvor du selv, i real tid, kan tilføje, redigere og vedligeholde data og relevante billeder og dokumenter.

    Har du allerede et PIM-system, kan du automatisere dine arbejdsprocesser ved at få adgang til Branchekatalogets Leverandør-API (inkluderet i "Udvidet Leverandør-PIM" ). Med en API-integration vil dine data kunne opdateres automatisk i Branchekataloget, når du ændrer dataene i eget system.

  • Hos Branchekataloget er det muligt at få indlæst ETIM BMEcat-filer.

    Du kan sende os en gyldig BMEcat-fil - så sørger vi for, at data bliver indlæst. Det kræver selvfølgelig, at der er 100 % styr på data i henhold til officielle ETIM BMEcat-guidelines.

    Har du allerede gode produktdata i det svenske (RSK) eller finske (LVI) system?

    – Fælles stamdata er smart, genbrug af eksisterende data er endnu smartere. Så hvis du allerede har stamdata i svenske RSK eller finske LVI, mangler du måske kun danske varetekster for at få komplette data i Danmark? Lad os høre om du har bedre data hos en af de andre nordiske databaser, så henter vi det. Naturligvis gælder det også den anden vej. Hvis du har gode data i Branchekataloget, så hjælper vi gerne med at få en fil afsted til vores kollegaer i RSK og LVI. Via vores tætte forbindelser med tilsvarende databaser, hjælper vi gerne med at trække eksisterende data ud af andre systemer og opdatere i vores. Eller måske ønsker du at sælge mere i Sverige og at vi sender data til RSK. Kontakt os endelig, vi hjælper gerne så du sparer tid.

Læs om flere fordele ved at have vvsnumre og distribuere data via Branchekataloget

Er du klar til at blive leverandør i Branchekataloget og oprette vvsnumre?

Har du flere spørgsmål? Skriv til vores support, og vi hjælper dig videre!

Har du ikke selv et PIM-system?

Investering i nyt PIM-system kan være voldsomt – både økonomisk og ressourcemæssigt.

Med Branchekataloget kan du anvende din adgang til Leverandør-PIM (Udvidet leverandør) til at holde styr på alle dine produktdata. Med en udvidet adgang til Leverandør-PIM har du muligheden for at anvende Branchekatalogets Leverandør-API, hvorfra du kan distribuere data til eget website, app – eller lignende.

Vi kan spare dig for et kæmpeprojekt!

Anvend Leverandør-PIM som var det dit eget system og få:

  • Struktureret produktdata

  • Nem håndtering af store datamængder

  • Hurtige import- og eksportfunktioner

  • Mulighed for masseopdatering af data (bulk)

  • Avancerede filtrerings- og sorteringsmuligheder

  • Håndtering/tilknytning af filer (billeder og anden produktdokumentation)

  • ETIM-værktøjer: Intelligent klassificering og berigelse af tekniske specifikationer

Distribuér dine data til egne formål

  • Hjemmeside/produktsider

  • E-handelsplatform

  • Apps

  • Analog og digital katalogproduktion

Branchekataloget sørger fortsat for at dine data kommer ud til grossister og øvrige brugere.

Kontakt os for at høre mere

Har du allerede dit eget PIM-system? 

– men du vil gerne undgå den store økonomiske og ressourcemæssige investering der er knyttet til implementeringen af ETIM-værktøjer(!)?

Du kan arbejde med de effektive ETIM-værktøjer i Branchekatalogets (Udvidet) Leverandør-PIM og anvende API-adgangen, der giver mulighed for at distribuere data til eget PIM-system, website, app – eller lignende. På denne måde undgår du at kaste dig ud i et omkostningsfuldt udviklingsprojekt.

Kontakt os for at høre mere