“Best practice” for produktbilleder

Produktbilleder understøtter dit salg!

Hvad end der er tale om slutkundens beslutningsproces eller den forudgående identifikation af et relevant vareudvalg, spiller produktbilleder en stor rolle. Det kan være netop dine billeder, der gør, at dine produkter vælges frem for konkurrentens. Og er der ikke en visuel repræsentation af dit produkt i form af et eller flere produktbilleder, kan dit produkt ende med at blive fravalgt.

 

Hvad:

Et produktbillede er et retvisende og fotorealistisk billede (eller rendering) af produktet, typisk på en transparent eller neutral baggrund.

I Branchekatalogets Leverandør-PIM registreres produktbilleder typisk med koden MD01. Dog kan man med andre MD-koder specificere yderligere typer af produktbilleder: Eksempelvis MD23 til MD30, hvor hver kode fortæller noget om fra hvilken vinkel produktet vises.

Filtype:

Filtypen for et produktbillede bør altid være .jpg eller .png (.png anvendes ved fritlagte billeder med transparent baggrund)

Filtyper så som .tif og .psd kan godt transporteres via Branchekataloget ud til databrugere, men vi anser ikke disse som gyldige formater til at rendere og dermed udstille i kundeløsninger. Hvis sådanne filer tilknyttes til produkterne, vil de således kun være tilstede som vedhæftninger (MD99) og ikke som produktbillede (MD01).

Filnavn:

For at sikre at alle gængse systemer kan håndtere dine filer bør du følge denne best practice for navngivning af filer: 'a-zA-Z0-9_-', 'delimiter/mellemrum' => '_'

 

Filnavn forklaret:

Filnavne bør udelukkende indeholde store eller små bogstaver fra a-z og tal fra 0-9. Undlad mellemrum og anvend i stedet underscore '_'. Indeholder dit filnavn et mellemrum vil systemet automatisk ændre det til underscore ved import, og din mapping af filen til vvsnummeret kan derefter være forkert!

Alle andre karakterer godtages ikke – dvs. karakterer som eksempelvis æøå!/-#€§$',

Et filnavn indeholder kun ét punktum '.' og det er før angivelsen af filtypen. Eksempelvis billede01.jpg

Vær derfor opmærksom på: Hvis du uploader filer med ugyldige filnavne til Branchekatalogets Leverandør-PIM, vil disse automatisk omdøbes til et filnavn der overholder reglen 'a-zA-Z0-9_-', 'delimiter/mellemrum' => '_'.

 


Størrelse:

Hos Branchekataloget modtager vi det bedst mulige produktbillede, som leverandøren kan levere.
Hellere et produktbillede, der ikke heeeelt lever op til nedenstående tommelfingerregel, end intet produktbillede.

 

Vores tommelfingerregel lyder:

For at opnå den bedste oplevelse med et produktbillede, bør billedstørrelse og opløsning følges ad. For at billedet kan anvendes i moderne webshops bør et billede være minimum 800-1200 px på den korteste led, og gerne 300dpi (dog minimum 72dpi).

Af hensyn til hastigheden på de sites, hvor produktbillederne skal vises, anbefales det også at filen fylder så lidt som muligt, men uden at det går væsentligt ud over den visuelle kvalitet af billedet.

Best practice lyder, at et produktbillede ikke bør overstige 200kb (kilo byte), men vi ved at dette kan være en udfordring. Dog bør et almindeligt produktbillede ikke overstige 1mb (mega byte).

 


Hvordan
:

Filer kan uploades på din diskplads hos Branchekataloget, eller der kan leveres dynamiske links (URL), der peger direkte ned på den enkelte fil i leverandørens eget servermiljø.

NB! Hvis der leveres et link direkte til leverandørens egen server, er det et krav at linket/filen kan tilgås uden krav om password eller anden form for beskyttelse.

Filer/links kan knyttes sammen med de relevante produkter direkte på produktet i Leverandør-PIM eller vha. Excel.

Se mere i vores guidemateriale.

 

3 gode råd om billeder

1. Størrelse og opløsning

Billedstørrelse og kvalitet skal være brugbar til flere platforme; eksempelvis e-handelsproduktsider, avisannoncer og katalogproduktion. Billeder, du uploader hos Branchekataloget, bør derfor minimum være 1200px på den længste led (gerne mere).

Små billeder eller grynede (pixelerede) billeder fortæller ikke en god historie. Derimod kan det tolkes som om at produktet er af ringe kvalitet.

2. Flere billeder

Tilknyt gerne flere billeder til det samme produkt. Vis dit produkt fra flere vinkler. Billeder af produktet i en brugskontekst (miljøbilleder) kan også fortælle en historie, som selv den mest omfattende databeskrivelse ikke kan klare.

Målskitser er også velsete, da produktets mål i visuelt format kan give en bedre forståelse af produktets størrelse.

3. Fremhæv features

Har dit produkt nogle egenskaber eller features, der gør produktet unikt i forhold til konkurrenternes? – så kan du med fordel fremhæve disse med nærbilleder. 

 

Relateret guidemateriale

Forrige
Forrige

Betingede data

Næste
Næste

Anvendelse af “N/A” (not applicable)